Uw winkelwagen is leeg!

Nathan Beaulieu stimuleert Sabers 'evenwichtige aanval

06-08-2017 0
De Buffalo Sabers en de nieuw benoemde algemeen directeur Jason Botterill hebben hard gewerkt om arbitrage te vermijden met hun weinige overgebleven beperkte gratis agenten. Het team was succesvol bij het opnieuw ondertekenen van goaltender Robin Lehner en Johan Larsson, evenals onlangs verworven defenseman Nathan Beaulieu.
 
Beaulieu kwam naar de Sabers uit Montreal in een verhuizing door de Canadiens om te voorkomen dat de jonge blueliner in het uitbreidingsplan wordt verloren. Als Beaulieu naar Vegas was gegaan, zou er geen compensatie zijn geweest; Door hem te bewegen kon GM Marc Bergevin een derde ronde van de Sabers verkrijgen.
 
Beaulieu was een belangrijke pick-up voor Buffalo, en het is duidelijk dat Botterill ervan overtuigd is dat Beaulieu een sleutelrol zal spelen. De prijs was zeker gelijk. Zelden zal een team een ​​22-jarige defenseman vinden met 60 carrierepunten die bereid zijn te ondertekenen voor minder dan $ 2,5 miljoen. Beaulieu zal waarschijnlijk in Buffalo's top vier spelen en wat tijd in het machtsspel spelen, het beste uit zijn relatief lage salaris maken.
 
Beaulieu had vier doelpunten en 24 assisteerde vorig seizoen. Zijn productie was vrij evenwichtig gesplitst tussen het machtsspel en zelfs de kracht, met 16 punten die vijf op vijf komen. Op 19 minuten, 29 seconden een spel, lijkt de ijstijd van Beaulieu een beetje laag, maar dieper graven, de jonge Ontario-inheemse beheerde 1,17 punten per 60. Van Buffalo's defensieve eenheid liep alleen Rasmus Ristolainen vorig seizoen beter, met 1,29 punten per 60.
 
Beaulieu is een creatieve aanvallende defenseman. Hij heeft speelmogelijkheden, het werken 10 helpt bij het machtsspel van Montreal vorig seizoen. Dit soort wapen in de achterkant is al geruime tijd uit Buffalo's arsenaal ontbrak. Tot de overname van Beaulieu schoof Ristolainen de verantwoordelijkheid om de belangrijkste puck-moving defenseman van het team te zijn. Als een tweede verdediger in staat is om de puck uit de zone te duwen, zullen de Sabers voor de eerste keer in vijf seizoenen van de onderste derde van de competitie komen.
 
Zelfs Beaulieu's spel in de defensieve zone leidt tot punten. Volgens hockeyreferentie heeft Montreal 3,9 punten behaald van Beaulieu's defensieve vaardigheid - opnieuw, alleen Ristolainen publiceerde een hoger nummer (4.5). Overall, de Canadiens profiteerde van een 5,6 punt aandeel. Geen van Buffalo's huidige verdedigers is dicht bij dat nummer gekomen, behalve Ristolainen.
 
Botterill heeft het grootste deel van zijn aandacht geconcentreerd op Buffalo's achterkant in de offseason, en met recht. De Sabers waren afschuwelijk in hun eigen zone, moeite om de puck te verplaatsen over de blauwe lijn de meeste nachten. Het zegt veel over Beaulieu dat de rookgenoot GM denkt dat de jonge verdediger in de komende twee seizoenen zo'n verschillend kan zijn.
 
Bij het verbeteren van de verdediging heeft Botterill ook de speciale teams een boost gegeven. Buffalo's reeds productieve power play heeft nog een ander instrument gekregen om zijn bestlopende machine te verfijnen, en Beaulieu is ook erg goed in de strafslag. In zijn carriere zijn slechts acht doelpunten tegen Montreal met Beaulieu op het ijs gescoord voor de strafdood.
 
Het is onwaarschijnlijk dat Beaulieu in de primaire koppeling van de Sabers zal zijn, maar hij zal veel tijd zien om de top vier op even sterkte af te ronden. Met Marco Scandella schijnbaar vastgelegd om met Ristolainen te spelen, kan Beaulieu tijd zien met nieuwkomer Viktor Antipin. De twee lijken complementaire rollen te hebben, met Antipin een solide puck-moving tweerichtings defenseman.
 
Beaulieu stond op $ 2,4 miljoen, en de Sabers zullen zonder twijfel profiteren van de belediging van de jonge verdediger. Wat nog een paar maanden geleden nog een ander herbouwseizoen lijkt, is in een met iets meer hoop veranderd. Buffalo is misschien niet lang voor de playoff-jacht maar kon in het midden van de competitie in de stand staan. Op dit moment zullen fans alles wat dicht bij de beëindiging van de droogte die de kust van Lake Erie heeft achtervolgd, nemen. Beaulieu heeft een hand in die glorie wanneer de dag komt.